Soligt ute, grått i sinnet!

Vilket fantasiskt väder vi har haft dessa dagar som varit, mitt humör desto sämre. Igår valde jag att vända på hela steken och kämpa vidare, idag är det grått ute....
 
Jag hade sedan i fredags druckit vin, ätit socker och snabbmat, i olika mängder olika dagar.
 
Hej jag heter Marija och jag är en känsloätare. Det har varit ett par veckor av sjukdom, allergi, ja jag tror jag har skrivit om det. Livets cirkel går runt runt i olika stadier. Nu är det motigt. Jag delar upp det i vad som hänt. Sen hur jag reagerat. Sen blickar jag framåt. Men jag vill dela med mig av de motiga, jobbiga, kämpiga - jag är inte mer än människa.
 
Jag har för första gången i mitt liv drabbats av pollen. Innan jag förstod vad det var. Detta var i början på maj när det blev så fint väder i Skåne och allt bara blommade. Min allergi visade sig som en hosta/heshet och förkylningssymptom. Mitt immunförsvar blev kass, huvudvärk, munsår allt möjligt skit. Träningen tog stryk. Började knapra piller och sakta men säkert har det blivit bättre. I helgen knaprade jag på en macka och hörde hur det knastrade till. Måndag - akuttid hos tandläkaren - hål i tanden. Där och då var jag tacksam till ansvarsfulla Marija som betalar tandläkarsgrejs varje månad så en sådan här sak inte ska kosta något.
 
Sen har förändringarna på jobb kommit in under skinnet på mig. Det börjar dra ihop sig nu och det snackas nåt så oerhört! Jag är en person som bara vill få ett besked, här ska du vara och då börjar du! Jag hade tackat och bugat men så ser inte verkligheten ut. Jag som fritidsledare har fått komma med önskemål om jag vill jobba inom öppen fritid eller inom skola till hösten då stora förändringar sker - En stor fet jävla omorganisation som väldigt många inte vill ska ske. Barnen jag träffar idag kommer jag inte ha att göra med efter skolavslutningen. Om två veckor. Om fritidsgården blir kvar på området vet ingen. Sorgligt. Iaf så har jag som önskemål att börja inom skola - folk har börjat bli uppringda och kallade på intervju och så. Men inte jag. Jag har fått ringa ansvarig person och fråga. Jag är tillfälligt satt på skola, en skola som inte sagt vilket behov de har än. Och så avslutar hen samtalet med att jag alltid kan söka mig till fritidsledarjobben sen. Vänta, va? Jag är ju fast anställd men jag tror hen formulerade sig knasigt där. Allt detta har krupit under skinnet på mig nu. Jag har under lång tid tänkt att det löser sig, det blir bra men i fredags, tillsammans med pre-mens-förbannelser mådde jag skit. Jag var på så dåligt humör och det blev inte bättre. I måndags klarade jag inte av mer skit och grät faktiskt en skvätt hemma. Hål i tanden, inte bli kallad på intervju på ett jobb jag anser mig vara kvalificerad till och var väldigt intresserad av......Bläääää!
 
Men detta är livet. För mig just nu. Jag vet varken mer eller mindre men jag ska aktivt försöka rycka upp mig. Sedan i fredags har jag också ätit skit. Kycklingtallrik, choklad, glass, vin, popcorn.......och så annat därimellan fram tills igår. Efter min breakdown i måndags så stoppade jag det. Jag fick mig en rejäl tankeställare och jag bestämde mig för att ta tillbaka kontrollen. Jag har återvänt till mina rutiner. Dessa dagar nu kommer vara kämpiga, som att börja om igen men jag vill. Jag vet att jag mår bra av bra mat och är stabil då. Igår var jag även påväg till ptpass, tåget blev sent och jag fick skriva till min pt. Där var jag så slut, sovit dåligt på natten o seg av att hålla mig borta från socker. Detoxe på G.......så tänkte jag, jaha det är väl meningen att jag bara ska hem och sova. Men fan heller! Där ändrade jag mitt tänkt och mitt beteende som jag tidigare har varit så van vid att använda. Tåget rullade igen och jag förstod att jag skulle bli sen men jag skulle fan dit och träna så mkt som jag hann. Och det gjorde jag. Jag öppnade upp mig för min PT och berättade allt och sen var det supermotigt men jag gjorde det. Jag sa till henne att idag är ingen bra dag men jag ska kämpa mig igenom passet. Och det gjorde jag. BOOM! 
 
Det är framgång för mig! En tuff tid med många avsked väntar och jag försöker mentalt förbereda mig för det. Inte lätt då jag är en känslomänniska men jag ska hela tiden vara ärlig mot mig själv och kämpa på!
 
Ha en fin torsdag! <3 
 
 
En fras jag inte hört i den låten är:
 
"Försök att inte få, det du inte får
Försök inte nå, det du inte når"